Egy igazán különleges ízvilágú levest készítettünk ma el, az édeskés batátából, a füstös kolbászból, savanykás fűszerezéssel.
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók (4 főre)
fél kg édesburgonya
1 fej vöröshagyma, vagy 2 kanál Zöld Tanya dinsztelt hagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g füstölt kolbász
só
bors
szerecsendió
2 db babérlevél
1,5 l víz
1-2 ek ecet
100 ml tejszín
Az édesburgonyát megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát finomra aprítjuk, és a füstölt kolbászt is nagyon apróra vágjuk.
Egy lábasban zsírjára pirítjuk a kolbászt, ⅓ részét kiszedjük, a maradékot benne hagyjuk, és mehet rá a kétféle hagyma. Üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, belerakjuk a babérlevelet, az édesburgonyát, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a babérlevelet, leturmixoljuk a levest, ecettel ízesítjük, és a félretett kolbásszal, tejszínnel összekeverve tálaljuk.
Egyszerű, de nagyszerű! :)
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Комментарии