Édesburogonya-krémleves kolbásszal

Egy igazán különleges ízvilágú levest készítettünk ma el, az édeskés batátából, a füstös kolbászból, savanykás fűszerezéssel.

Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (4 főre)


Az édesburgonyát megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát finomra aprítjuk, és a füstölt kolbászt is nagyon apróra vágjuk.

Egy lábasban zsírjára pirítjuk a kolbászt, ⅓ részét kiszedjük, a maradékot benne hagyjuk, és mehet rá a kétféle hagyma. Üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, belerakjuk a babérlevelet, az édesburgonyát, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a babérlevelet, leturmixoljuk a levest, ecettel ízesítjük, és a félretett kolbásszal, tejszínnel összekeverve tálaljuk.

Egyszerű, de nagyszerű! :)

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Zöld Tanya Közösségi Biokert.