Jön a nyár, meleg van és egyre sűrűbben érezzük azt, hogy milyen jól esne egy könnyű, hideg leves, ami percek alatt elkészül!
Szerencsére a lehetőségek tárháza végtelen, így meg sem kell unnunk egy-egy fogást. ;)
Ma a cseresznyekrémlevest hoztuk el nektek, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
80 dkg magozott cseresznye
15 dkg vaj
5 dkg cukor
2 evőkanál méz
2 dl főzőtejszín
0,5 db citrom (leve és reszelt héja)
0,5 db fahéjrúd
4 db szegfűszeg
Elkészítése:
Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét kicsit megfonnyasztjuk a vajon, majd a hozzáadjuk a cukrot és annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
Teatojásban hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A citrom héjából késsel csíkokat vágunk, ezt is a leveshez adjuk.
Nagyjából 10-15 perc alatt mefőzzük. Mikor megfőtt, kivesszük a teatojást és a citromhéj darabokat.
Hozzáadjuk a mézet és a citrom levét, majd botmixerrel egyneművé mixeljük.
Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk vele. Miután felforrt, levesszük a tűzről, hideg vízben lehűtjük, majd hűtőbe tesszük!
Tálaláskor a tetejére tejszínhabot fújhatunk!
Jó étvágyat hozzá! :)
Comments