Eljött az eper szezonja. Egy nagyszerű és igazán finom receptet hoztunk ma nektek, amit érdemes kipróbálni, ez az eperkrémleves.
Hozzávalók 4 főre:
1 kg eper
40 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 csipet őrölt szegfűszeg
10 g vaníliás cukor
1/2 citrom héja reszelve
1 csapott evőkanál liszt
200 g tejföl
200 ml tejszín
Az eprek csumáját eltávolítjuk, és vajon elkezdjük fonnyasztani. Ezután hozzáadjuk a cukrot és amikor szirupos állagú kezd lenni, felöntjük nagyjából 200 ml vízzel.
Beletesszük a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
Körülbelül 100 ml vízben csomómentesre keverjük a lisztet, majd hozzákeverjük a tejszínt és a tejfölt is. Ezt a tejszínes keveréket ráöntjük az eperre és végül botmixerrel pépesítjük a levest.
Ha kicsit kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük.
A tetejére kiváló a pirított mandula vagy egy kis tejszínhab, de akár egy gombóc fagyival is tálalhatjuk! ;)
Jó étvágyat hozzá! :)
Komentáře