Eperkrémleves

Frissítve: jún 8





Eljött az eper szezonja. Egy nagyszerű és igazán finom receptet hoztunk ma nektek, amit érdemes kipróbálni, ez az eperkrémleves.





Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg eper

  • 40 dkg vaj

  • 2 evőkanál cukor

  • 2 csipet őrölt szegfűszeg

  • 10 g vaníliás cukor

  • 1/2 citrom héja reszelve

  • 1 csapott evőkanál liszt

  • 200 g tejföl

  • 200 ml tejszín

Az eprek csumáját eltávolítjuk, és vajon elkezdjük fonnyasztani. Ezután hozzáadjuk a cukrot és amikor szirupos állagú kezd lenni, felöntjük nagyjából 200 ml vízzel.

Beletesszük a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.

Körülbelül 100 ml vízben csomómentesre keverjük a lisztet, majd hozzákeverjük a tejszínt és a tejfölt is. Ezt a tejszínes keveréket ráöntjük az eperre és végül botmixerrel pépesítjük a levest.


Ha kicsit kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük.

A tetejére kiváló a pirított mandula vagy egy kis tejszínhab, de akár egy gombóc fagyival is tálalhatjuk! ;)


Jó étvágyat hozzá! :)

0 megtekintés
  • Facebook
  • Instagram

A webáruház üzemeltetője:

Bálint Tibor kistermelő

Levelezési cím: 6723 Szeged, Temető utca 8.

Adószám: 72296918-1-26 Őstermelői igazolványszám: 1488529 

Telefonszám: +36/30 9985-585

Email cím: balint.tibor@zoldtanya.hu

©2020 by Zöld Tanya Közösségi Biokert.