Levest mindenből lehet főzni! Miért pont a körte lenne a kivétel?
Hozzávalók:
4 db körte
4 ek méz
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag vaníliás pudingpor
1 citrom leve és reszelt héja
1 mk gyömbér
1 tk fahéj
4 db szegfűszeg
2 dl tejszín
Elkészítése:
Hámozzuk meg a körtéket, és távolítsuk el a magházat. Ezután kockázzuk fel és csepegtessük meg a citromlével. A mézet óvatosan kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a feldarabolt körték felét, keverjük össze, és annyi vízzel öntsük fel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük meg, reszeljük rá a citrom héjat, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Ezután kb. 10-15 percig főzzük, vegyük le a tűzről és pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.
A pudingport a tejszínnel együtt keverjük simára, és állandó keverés mellett öntsük a levesbe, majd tegyük bele a maradék feldarabolt körtét, és főzzük pár percig. Végül zárjuk el a gázt, tegyük rá a fedőt és várjuk meg, hogy picit kihűljön.
Pörkölt mandulával tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk :)
Commentaires