A jó öreg krumplifőzelék :) Gyors, egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók 4 főre:
olaj
1 vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
1,5 kg krumpli
só, bors
1 teáskanál majoranna
2 db babérlevél
1 teáskanál cukor
1 evőkanál ecet
1 evőkanál vaj
200 g tejföl
30 g keményítő
1 evőkanál víz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. (Ha van otthon Zöld Tanya párolt vöröshagyma, akkor ezt a lépést kihagyjuk ;)). Ha már üveges, rászórjuk a pirospaprikát és beletesszük a kockákra vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, a cukrot, a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4-éig ellepje. Hagyjuk főni. Közben összekeverjük a tejfölt a keményítővel és az 1 evőkanál vízzel. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk az ecetet, a tejfölös habarást és megvárjuk, hogy besűrűsödjön. (kb 1 perc) Ezután hozzáadjuk a vajat, alaposan összekeverjük az egészet és készen is vagyunk!
Jó étvágyat hozzá! :)
Comments