Krumplifőzelék



A jó öreg krumplifőzelék :) Gyors, egyszerű és nagyszerű!


Hozzávalók 4 főre:

  • olaj

  • 1 vöröshagyma

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1,5 kg krumpli

  • só, bors

  • 1 teáskanál majoranna

  • 2 db babérlevél

  • 1 teáskanál cukor

  • 1 evőkanál ecet

  • 1 evőkanál vaj

  • 200 g tejföl

  • 30 g keményítő

  • 1 evőkanál víz


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpároljuk. (Ha van otthon Zöld Tanya párolt vöröshagyma, akkor ezt a lépést kihagyjuk ;)). Ha már üveges, rászórjuk a pirospaprikát és beletesszük a kockákra vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, a cukrot, a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4-éig ellepje. Hagyjuk főni. Közben összekeverjük a tejfölt a keményítővel és az 1 evőkanál vízzel. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk az ecetet, a tejfölös habarást és megvárjuk, hogy besűrűsödjön. (kb 1 perc) Ezután hozzáadjuk a vajat, alaposan összekeverjük az egészet és készen is vagyunk!


Jó étvágyat hozzá! :)

87 megtekintés
  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Zöld Tanya Közösségi Biokert.