top of page

Rakott batáta

Kitűnő főfogás készíthető a batátából, ami az édeskés ízével sokunk kedvencévé válhat.

Hozzávalók:

700 g darált marhahús

700 g batáta

200 g köles

3 ek olaj

1 gerezd fokhagyma

4 ek paradicsompüré

2 tk bazsalikom

1 tk őrölt kömény

1 tk majoranna

só, bors

200 ml tejföl

200 g füstölt sajt


Elkészítése:

A kölest megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, a finomra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a húst és a paradicsompürét, lepirítjuk, majd fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikommal, köménnyel és majorannával. Felöntjük egy deci vízzel, és 20 percig pároljuk lassú tűzön.

Ha a húsos ragu kész, akkor alaposan elkeverjük a főtt kölessel. Az édesburgonyákat 1,5- 2 centi vastag szeletekre vágjuk, kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, szétszórva, hogy egyenletesen süljön. 180 fokon 40 percig sütjük.

Egy magasabb falú tepsi alját kikenjük kevés olajjal, teszünk egy réteg édesburgonya, rá a köleses-húsos ragut, és a maradék édeskrumplit. A tetejére sóval és borssal elkevert tejfölt kenünk, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.


Jó étvágyat kívánunk :)

Comments


bottom of page