top of page

Sütőtökkrémleves

Frissítve: 2022. aug. 11.

A családunkban nagy kedvencek a krémlevesek, amiket szinte bármilyen idényzöldségből el lehet készíteni. Most a sütőtököt választottuk alapanyagnak.



Hozzávalók:

  • 7-800 g friss sütőtök

  • 50 g vaj

  • 1 ek olaj

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • só, bors

  • 0.25 db szerecsendió

  • 1 cm-nyi friss gyömbér

  • 800 - 1000 ml zöldségalaplé vagy víz

  • 1 ek frissen facsart citromlé

Elkészítése:

A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük, és leszedjük a héját és feldaraboljuk.

Egy lábasban a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát, majd a fokhagymát. Beletesszük a feldarabolt tököket, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és a gyömbért, majd egy picit lepirítjuk. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd leturmixoljuk. Végül egy kis citromlevet teszünk bele, és pirított tökmaggal tálaljuk.


Jó étvágyat kívánunk :)

Comments


bottom of page