A családunkban nagy kedvencek a krémlevesek, amiket szinte bármilyen idényzöldségből el lehet készíteni. Most a sütőtököt választottuk alapanyagnak.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük, és leszedjük a héját és feldaraboljuk.
Egy lábasban a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát, majd a fokhagymát. Beletesszük a feldarabolt tököket, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót és a gyömbért, majd egy picit lepirítjuk. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd leturmixoljuk. Végül egy kis citromlevet teszünk bele, és pirított tökmaggal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk :)
댓글