top of page

Tökspagetti paradicsomos mártással

A magas szénhidráttartalmú spagettitésztát kitűnően helyettesíthetjük a spagettitökkel!

Bármilyen feltéttel elkészíthető, mi most egy könnyű paradicsomos változatot hoztunk Neked.

Próbáld ki, garantáltan tetszeni fog!


Hozzávalók: Alaphoz:

  • 60 dkg tök

Szószhoz:

  • 40 dkg paradicsom

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál bazsalikom

  • 1 db vöröshagyma

  • bors

  • cukor

Tetejére:

  • 10 dkg sajt

Elkészítése: A tököt alaposan megmossuk majd hosszába kettévágjuk, a magját kikaparjuk. 160 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. (ha belecsúszik a villa, akkor tök jó) Kivesszük a sütőből, hagyjuk meghűlni, majd a húsát egy villával kikaparjuk. Ezzel a "tésztánk" készen is van. A szószhoz kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát (vagy 1 evőkanál Zöld Tanya Dinsztelt hagymát is használhatunk), és a zúzott fokhagymát, majd hozzárakjuk a feldarabolt paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot és 15 percig főzzük. Reszelt sajttal tálaljuk.


Jó étvágyat kívánunk :)

Comments


bottom of page