A magas szénhidráttartalmú spagettitésztát kitűnően helyettesíthetjük a spagettitökkel!
Bármilyen feltéttel elkészíthető, mi most egy könnyű paradicsomos változatot hoztunk Neked.
Próbáld ki, garantáltan tetszeni fog!
Hozzávalók: Alaphoz:
60 dkg tök
Szószhoz:
40 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom
1 db vöröshagyma
só
bors
cukor
Tetejére:
10 dkg sajt
Elkészítése: A tököt alaposan megmossuk majd hosszába kettévágjuk, a magját kikaparjuk. 160 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. (ha belecsúszik a villa, akkor tök jó) Kivesszük a sütőből, hagyjuk meghűlni, majd a húsát egy villával kikaparjuk. Ezzel a "tésztánk" készen is van. A szószhoz kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát (vagy 1 evőkanál Zöld Tanya Dinsztelt hagymát is használhatunk), és a zúzott fokhagymát, majd hozzárakjuk a feldarabolt paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot és 15 percig főzzük. Reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk :)
Comentarios