Töltött patisszon
- Zöld Tanya
- 2021. okt. 14.
- 1 perc olvasás
A patisszonnak leginkább a rántott változata ismert, de sokkal izgalmasabb étel készülhet belőle, ha megtöltjük :)

Hozzávalók:
2 db patisszon
35 dkg darált hús
15 dkg sajt
4 db paradicsom
4 szelet bacon
2 teáskanál pirospaprika
1 fej vöröshagyma
só, bors
olaj
Elkélszítése:
A patisszonokat megmossuk, megtörölgetjük majd levágjuk a tetejét, amit megtartunk.
A magokat kikapargatjuk. A felaprított vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük (vagy 1 evőkanál Zöld Tanya Dinsztelt hagymát is használhatunk), majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetjük míg ki nem fehéredik, utána ízlés szerint mehet bele a só bors és a pirospaprika.
Kevés vízzel felöntve 15 percig pároljuk.
A kész darált húst beletesszük a patisszonokba, a tetejére kis darabokra vágott paradicsomot és bacont teszünk. Megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a kalapját.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk :)