top of page

Töltött patisszon

A patisszonnak leginkább a rántott változata ismert, de sokkal izgalmasabb étel készülhet belőle, ha megtöltjük :)


Hozzávalók:

  • 2 db patisszon

  • 35 dkg darált hús

  • 15 dkg sajt

  • 4 db paradicsom

  • 4 szelet bacon

  • 2 teáskanál pirospaprika

  • 1 fej vöröshagyma

  • só, bors

  • olaj

Elkélszítése:

A patisszonokat megmossuk, megtörölgetjük majd levágjuk a tetejét, amit megtartunk.

A magokat kikapargatjuk. A felaprított vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük (vagy 1 evőkanál Zöld Tanya Dinsztelt hagymát is használhatunk), majd hozzáadjuk a darált húst. Kevergetjük míg ki nem fehéredik, utána ízlés szerint mehet bele a só bors és a pirospaprika.

Kevés vízzel felöntve 15 percig pároljuk.

A kész darált húst beletesszük a patisszonokba, a tetejére kis darabokra vágott paradicsomot és bacont teszünk. Megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a kalapját.

Előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.


Jó étvágyat kívánunk :)

bottom of page