Egy nagyon-nagyon régi szakácskönyvből való ez a recept és bizton állíthatom, hogy a végeredmény egy igazán könnyű túrógombóc! Ha nem hiszitek, járjatok utána! :)
Hozzávalók:
50 dkg túró
6 dkg búzadara
2 db tojás
1 csipet só
Morzsa a gombócok megforgatásához
Vaj a morzsa pirításához
2 dl tejföl
2 csomag vaníliás cukor
Porcukor
Elkészítése:
A túrót szitán áttörjük, majd megszórjuk a búzadarával, enyhén megsózzuk és alaposan elkeverjük benne a tojások sárgáját. A tojások fehérjét felverjük és azt is hozzáadjuk.
Vízbe mártott kézzel gombócokat formálunk és forrásban lévő vízbe tesszük. Körülbelül 10 perc alatt készre főnek. Ha a gombóc feljön a víz tetejére, kivehetjük.
Közben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a kész gombócokat megforgatjuk benne.
A tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral és tálaláskor a gombócokra locsoljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.
Jó étvágyat hozzá! ;)
Comments