Olaszos édesburgonya
Frissítve: 2020. jún. 4.

Ha unjátok már a krumpli és a rizs variációit köretként, akkor próbáljátok ki az édesburgonyát! Az elkészítése nagyon egyszerű és bármilyen sült mellé tökéletesen passzol!
Hozzávalók 6 főre:
1,5 kg édesburgonya
6 db újhagyma
1 fej fokhagyma
4 teáskanál fűszersó
4 teáskanál oregánó
1 teáskanál őrölt fekete bors
8 evőkanál olíva olaj
Elkészítése:
Alaposan megmossuk az édesburgonyákat és a hagymákat majd meghámozzuk őket.
Az édesburgonyát felkockázzuk, vagy karikára vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés).
Egy nagyobb tepsiben elegyengetjük az édesburgonyát, rászórjuk a felkarikázott hagymát majd az olajjal összekevert fűszereket ráöntjük és alaposan összekeverjük.
Alufóliával lefedve 40-50 percig sütjük!
A végeredmény egy isteni finom és egészséges köret!
Jó étvágyat hozzá!