Olaszos édesburgonya

Frissítve: jún 4




Ha unjátok már a krumpli és a rizs variációit köretként, akkor próbáljátok ki az édesburgonyát! Az elkészítése nagyon egyszerű és bármilyen sült mellé tökéletesen passzol!




Hozzávalók 6 főre:

  • 1,5 kg édesburgonya

  • 6 db újhagyma

  • 1 fej fokhagyma

  • 4 teáskanál fűszersó

  • 4 teáskanál oregánó

  • 1 teáskanál őrölt fekete bors

  • 8 evőkanál olíva olaj


Elkészítése:


Alaposan megmossuk az édesburgonyákat és a hagymákat majd meghámozzuk őket.

Az édesburgonyát felkockázzuk, vagy karikára vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk.

Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés).

Egy nagyobb tepsiben elegyengetjük az édesburgonyát, rászórjuk a felkarikázott hagymát majd az olajjal összekevert fűszereket ráöntjük és alaposan összekeverjük.

Alufóliával lefedve 40-50 percig sütjük!


A végeredmény egy isteni finom és egészséges köret!

Jó étvágyat hozzá!

35 megtekintés
  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Zöld Tanya Közösségi Biokert.