top of page
 • Hova szállít a Zöld Tanya?
  Magyarország területén bárhova :) Országos kiszállításunk futárszolgálat igénybevételével történik. Emellett a Zöld Tanya saját autóval szállítja házhoz a megrendelt termékeket, a következő területekre Budapest és környéke: - Budapest mindegyik kerülete - Érd - Diósd Szeged és környéke: - Szeged - Domaszék
 • Meddig adhatom le az adott hétre a rendelésem?
  A rendelést az adott heti szállításra (Budapest, Érd, Diósd : szombat délután, Szeged és Domaszék: következő hét hétfő délután, futárszolgálat: következő hét keddi csomagfeladás) péntek 13 óráig tudod leadni Ha később rendeled meg, akkor már csak a következő héten tudjuk neked kiszállítani.
 • Mikor kapom meg a megrendelt termékeket?
  A csomagokat heti kiszállítással juttatjuk el Hozzád. A futárszolgálat segítsévével kiszállítandó csomagokat minden héten kedden adjuk át a futárnak, amit várhatóan már a szerdai napon kézbesítenek. Saját autóval végzett kiszállításoknál Szombat délutánonként: - Budapest: II. kerület: 12:30-14:30 óra között I. , XI, XII. kerület: 13:00-16:00 óra között XXII. kerület: 15:00-17:00 óra között IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XIII, XIV, XV, XVI, XIX, XX, XXI, XIII kerület: 16:00-19:00 óra között III. kerület: 17:00-19:00 óra között XVII, XVIII: 19:00-20:00 óra között ​ - Érd, Diósd: 15:30-17:00 óra között A csomagok átvételére személyesen is lehetőséged van. - Pesthidegkúti Ökopiac: 8:00-12:00 óra között Hétfő délután 17 és 20 óra között: - Szeged - Domaszék
 • Hogyan fizethetem ki a megrendelt termékeket?
  A megrendelt termékekeket a következő módon tudod kiegyenlíteni: bankkártyás fizetés a rendelés leadásakor fizetés a csomag átvételekor (Offline fizetési mód) ​- saját autós kiszállítás esetén ez kizárólag készpénzzel lehetséges - GLS szállítás esetén a csomag átvételekor választhatsz a készpénzes és a bankkártyás fizetési módok közül Banki átutálsra kizárólag előre (telefonon vagy e-mailben) egyeztetett esetekben van lehetőség! Platina előfizetőként a már előre feltöltött egyenlegedből tudsz költeni. Ebben az esetben megrendeléskor, kérlek válaszd az "Offline" fizetési módot!
 • Mennyibe kerül a kiszállítás?
  Futárszolgálat igénybevétele esetén a szállítási díj minden esetben 1.990 Ft. Zöld Tanya által kiszállított csomagoknál: A szállítási díj egyedi megrendelések esetében a megrendelés végösszegétől függ (a megrendelt termékek értéke) 13.999 Ft-ig 1.250 Ft 14.000 Ft- tól INGYENES Kivételt képez Domaszék és Szeged-Kiskundorozsma, ahol a 14.000 Ft alatti megrendeléseket egységesen 500 Ft-ért szállítjuk házhoz. 14.000 Ft-tól a kiszállítás Domaszékre is INGYENES! Az előfizetéses csomagjaink mindegyikénél kedvezményes szállítási díjakat alkalmazunk, részleteket a termékeknél találsz, itt: Előfizetési ajánlatok (Kizárólag a Zöld Tanya által kiszállított területeken elérhető!)
 • Mibe van csomagolva a megrendelésem?
  Futárszolgálat igénybevétele esetén arra törekszünk, hogy a megrendelt termékek biztonságban érjenek el Hozzád. A dobozban buborékfóliát (vagy hasonló anyagot) használunk, annak érdekében, hogy ne törjék egymást a termékek, illetve az időjárás viszontagságainak se legyenek nagy mértékben kitéve. A Zöld Tanya által szállított termékek csomagolásánál igyekszünk környezetkímélő megoldásokra törekedni, ezért a rendeléseket papírtáskában szállítjuk, amit a következő rendelésnél szívesen visszaveszünk Tőled, újrahasznosítás céljából. A külön csomagolást igénylő termékeinket (készételek, dió, mák, stb.) befőttes üvegekbe tesszük. Ezeket szintén vissza tudod küldeni a következő rendelésednél.
 • Minden, amit az országos szállításról tudni kell
  Nagyon örülünk, hogy végre elindíthattuk az országos kiszállításunkat, amit futárszolgálat igénybevételével teljesítünk. A szállítási díj minden esetben 1.990 Ft. A rendeléseket minden héten péntek 13 óráig tudjuk fogadni, amit a következő héten kedden adunk át a futárszolgálatnak, így valószínűleg szerdán már meg is érkezik a megadott címre. A termékeink jellegénél fogva, mindegyiknél tettünk egy ajánlást, hogy szállítható-e a futárszolgálattal vagy sem. Ezeket a termékek adatlapján tüntettük fel. Ha mégis olyan terméket szeretnél, amit mi nem javasoltunk GLS szállításra, természetesen elküldjük Neked, de garanciát nem tudunk rá vállalni. Vannak olyan termékeink is, amelyeket kizártunk a futárszolgálattal történő szállításból. Ilyenek az előfizetéses ajánlataink közül: Bronz, Bronz EXTRA, Silver, Gold csomagok és a Platina előfizetések. Helyettük, hogy Ti se maradjatok előfizetés nélkül, létrehoztuk a Platina GLS csomagjainkat, ahol az előfizetésed mellé vásárlási utalványt adunk ajándékba.
 • Az ország mely részein érhetőek el az előfizetések?
  Az előfizetéseink eredetileg a Zöld Tanya által kiszállított csomagokra lettek létrehozva. Ilyenek a Bronz, Bronz EXTRA, Silver, Gold csomagok és a Platina csomagjaink. Ezek futárszolgálat igénybevételével nem rendelhetőek. Azonban létrehoztuk a Platina GLS előfizetésünket is, ami nagyban hasonló az "eredeti" Platina csomagunkhoz, csak itt ajándékutalványt tudunk adni kedvezményként, de országszerte elérhető.
 • Előfizettem a zöldségdobozra, de változtatni szeretnék a tartalmán. Lehetséges?"
  Természetesen! :) Az adott hét péntek délig az info@zoldtanya.hu-ra vagy az oldalunk chat ablakában küldj egy üzenetet a kért változtatásokról! ​
 • Előfizettem a zöldségdobozra, de nem leszek itthon a szállításkor! Mit tehetek?"
  Küldj egy e-mailt az info@zoldtanya.hu-ra vagy hagyj üzenetet az oldalunk chat ablakában, hogy ne vigyük azon a héten a zöldségdobozt. Természetesen az előfizetésed a kihagyott alkalmakkal meghosszabbodik.
 • Előfizettem a zöldségdobozra, de szeretnék még mást is rendelni hozzá? Lehet? Ha igen, hogyan tehetem meg?"
  Természetesen! A dobozok igény szerint kiegészíthetőek. Állítsd össze a kiegészítő rendelésed és a szállítási módoknál válaszd ki az "Előfizetői szállítást", így külön díj nem kerül felszámításra. A megrendelt termékeket a dobozoddal együtt szállíjuk házhoz!
 • Platina előfizető vagyok, baj, ha nem rendelek minden héten?"
  Nem :) A Platina előfizetőink akkor használnak fel a feltöltött egyenlegükből, amikor szeretnének. Az előfizetésnek lejáratot sem szabtunk meg.
 • Platina előfizető vagyok, mennyi a minimális összeg, amiért rendelnem kell?"
  Nem szabtunk meg rendelési minimumot. De örülünk neki, ha nem 1 db almával kell elindulnunk Hozzád, hanem legalább egy 3-4.000 Ft-os csomggal. :)
 • Szeretném feltölteni a Platina egyenlegem, de az előző még nem fogyott el. Mit tehetek?"
  Töltsd fel nyugodtan. Minden feltöltés hozzáadódik az előző egyenlegedhez, nem kell megvárni amíg teljesen elfogy.
 • Platina előfizetőként honnan tudom, hogy mennyi a felhasználható egyenlegem?"
  Amikor előfizetsz nálunk, készítünk Neked egy google táblázatot, ahova bevezetjük minden egyes vásárlásod és feltöltésed. Ennek a dokumentumnak a linkjét megkapot, és bárhol, bármikor rá tudsz nézni az aktuális egyenlegedre.
 • Mi az a bio-, öko-, organikus gazdálkodás?"
  A biogazdálkodás nem egy újkeletű hóbort, elődeink az ipari forradalomig kizárólag biogazdálkodást folytattak, csak ezután alakult ki a modern mezőgazdaság, mely egyre több mesterséges anyagot és technológiát alkalmaz. Hivatalos megnevezése az “ellenőrzött ökológiai gazdálkodás”. A tévhitekkel ellentétben az ökogazdálkodás egyáltalán nem azt jelenti, hogy a növényeket semmivel sem gondozzuk, hanem hagyjuk maguktól fejlődni. Ennek inkább az ellenkezője igaz. A biogazdálkodás szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapul. Azt jelenti, hogy nem használunk szintetikus műtrágyát, talajjavító és növényvédő szereket, helyettük pl. a baktériumalapú biotrágyákat részesítjük előnyben. Míg a hagyományos gazdálkodásban rovarölő- és gyomirtó szereket használnak a kórokozók ellen, addig a biogazdálkodásban a megelőzésre kerül a hangsúly. Fontos szerepet kap a vetésforgó, a rotáció, hogy ne kerüljenek egymás után olyan növények egy területre, amelyek azonos kártevőket vonzanak. Még arra is odafigyelünk, hogy egymás mellé milyen növényeket ültetünk. Ezekkel a kis "trükkökkel" egy kis előnyt szerezhetünk a növényeinknek a kártevőkkel szemben. A növényt, a termést megtámadó kártevőket kézzel szedegetjük le vagy kizárólag ökológia gazdálkodásban engedélyezett szerekkel permetezzük. A használt növényvédő szerek nem tartalmaznak káros szermaradékot, nem szívódnak fel a növény szöveteibe, vízzel lemoshatóak. Hozamfokozásra nem használunk hormonokat, antibiotikumokat és természetesen a génmódosított növények termesztése is kizárt. A biogazdálkodás eredménye a mikroelemekben, vitaminokban gazdag, kevés káros anyagot tartalmazó biotermék.
 • Hogy lehetünk biztosak benne, hogy bioterméket vásároltunk?"
  Az Európai Unióban, és így hazánkban is a mezőgazdasági termékeket és belőlük készült élelmiszereket csak akkor szabad ökológiai (biológiai, bio, öko, organikus) jelöléssel forgalmazni, ha azok előállításánál betartották a közösségi és hazai jogszabályok előírásait. Mindemellett szükséges az állam hatósági kontrollja és igazolása, azaz minden terméknek rendelkeznie kell tanúsítvánnyal. Ahhoz, hogy egy termék megkapja a "bio" vagy más néven "öko" minősítést, szigorú ellenőrzési és engedélyezési eljáráson kell átesnie. Az élelmiszerek esetében rendelet írja elő, hogy milyen követelmények betartása estén lehet egy zöldség, gyümölcs vagy más alapanyag, feldolgozott termék "bio" vagy "öko" jelölésű. A termékeken nemcsak azt kell jelölni, hogy bio, hanem melyik szervezet ellenőrizte azt. A biopiacon árulónak is rendelkeznie kell ilyen igazolással és kérésünkre fel kell mutatnia a tanúsítványt! A Zöld Tanya tanúsítványát itt találhatod meg: Tanúsítvány megtekintése
 • Mi a különbség a bio- és a vegyszermentes gazdálkodás között?
  Sokszor találkozunk mostanában a "vegyszermentes" kifejezéssel, amit ne tévesszünk össze a biogazdálkodással. Míg a biogazdálkodás teljes mértékben ellenőrzött kereteken belül zajlik (helyszíni szemlékkel, mintavételekkel), addig a vegyszermentes gazdálkodásnál csak a bízhatunk abban, hogy valóban nem használnak vegyszereket a termesztésnél. A bio gazdálkodás egyik alap pillére, hogy a termesztésben mindennek bionak kell lennie. A föld, amiben megteremnek a növények már legalább 3 éve nem találkozhatott vegyszerrel. A magok, amiket használunk, kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó, kezeletlen, csávázatlan magok lehetnek, ellentétben a vegyszermentes gazdálkodással. A termesztésnél kizárólag a hatóság által az ökológiai gazdálkodáshoz engedélyezett szereket használhatunk, amik természetes alapanyagúak.
bottom of page