top of page

Céklaleves



Sokszor szemeztem már a cékláinkkal itthon, de még csak ma vettem a bátorságot, hogy levest készítsek belőlük!

A családunk egyik tagja nem túlságosan rajong a cékláért, de ebből a levesből kétszer szedett! :D

Próbáljátok ki ti is!


Hozzávalók:

  • Kb 600 g cékla

  • 1 alma

  • Olaj

  • 2 kisebb vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • Kb 1 liter víz

  • Bors

  • Szerecsendió

  • 1 zöldségleves kocka

  • Fél citrom leve

  • 1 evőkanál méz

  • 2 dl tejszín


Elkészítése:

A céklákat 200 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük és hideg vízbe mártva megpucoljuk, felkockázzuk. Az almát szintén pucoljuk és kockákra vágjuk.

A hagymát olajon megpároljuk (én itt is a Zöld Tanya párolt hagymáját dobtam az olajra, 1 kisebb evőkanállal). Az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk és megfuttatjuk. Jöhet rá a cékla és az alma. Megforgatjuk kicsit, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót és a leveskockát. 15-20 perc alatt puhára főzzük. Ha megpuhult, levesszük a tűzről és egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. Ezután beletesszük a mézet, a fél citrom levét és kevergetés mellett a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, forralunk rajta egyet és készen is van a levesünk!

Mi langyosan fogyasztottuk!


Jó étvágyat hozzá! :)

bottom of page