top of page

Toszkán leveles kel krémleves

Utazz el Toszkána zöldellő tájaira ezzel az ízletes leveles kel krémlevessel! A leveles kel nem csak tápanyagokban gazdag, de kellemesen karakteres íze is van. Ebben a krémlevesben felfedezheted ennek az alulértékelt zöldségnek az igazi potenciálját. Tálald forrón egy friss, ropogós bagettel, és engedd, hogy a mediterrán ízek magukkal ragadjanak!



Hozzávalók:

  • 500 g toszkán leveles kel

  • 1 közepes hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 liter zöldségalaplé

  • 100 ml tejszín

  • Só, bors, olívaolaj





Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott leveles kelt, majd az alaplét. Főzzük kb. 20 percig. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.


Ez a leves nem csak a testnek, de a léleknek is táplálék. A toszkán ízvilág és a leveles kel kiváló kombinációja minden kanállal az olasz vidéki kertek közé repít. Merülj el az ízekben, és élvezd az utazást a konyhádból Toszkánába!


Jó étvágyat kívánunk! :)

bottom of page