top of page

Tejszínes spárgakrémleves

Frissítve: 2021. máj. 5.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg spárga

  • 5 dkg vaj

  • 2 dl tejszín

  • 3 szál újhagyma

  • 1 db tyúkhúsleveskocka

  • 1 db petrezselyemzöld

  • 1 teáskanál kristálycukor

  • bors


Elkészítés:


A spárgát mosd meg, csepegtesd le, majd távolítsd el a fás, száraz részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts vajat, és futtasd meg rajta az aprított újhagymát. Tedd hozzá a spárgát, kevergetve süsd egy percig, és öntsd fel hét deci vízzel. Szórd meg sóval, borssal, cukorral, és rakd bele a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig, majd, amikor puha, húzd le a tűzről. Pépesítsd az egészet botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Hagyd főni pár percig, ha szükséges, ízesítsd még sóval. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel. A tetejére reszelhetsz sajtot, rakhatsz rá pirított zsemlekockát.

Jó étvágyat!

bottom of page