Ismét egy krémlevest szeretnénk nektek bemutatni, ami amellett, hogy egyszerű és gyorsan elkészül, nagyon finom is. Előnye még, hogy a zeller egy olyan zöldség, amit az év bármely szakában könnyedén be tudtok szerezni, akár a Zöld Tanyáról is. :)
Hozzávalók 4 főre:
2 evőkanál olaj
2 evőkanál Zöld Tanya párolt vöröshagyma vagy 1 fej vöröshagyma
700 g zeller
1 szem krumpli
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint szerecsendió
250 ml főzőtejszín
150 g füstölt sajt
Elkészítése:
A vöröshagymát feldaraboljuk és az olajon megpároljuk. (Amennyiben van otthon üveges párolt vöröshagyma, abból 2 kanállal beleteszünk az olajba.) Ezután rádobjuk a zúzott fokhagymákat.
A meghámozott zellert és krumplit felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymákhoz. Néhány percig együtt pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a szerecsendiót is hozzáreszeljük.
Amikor megfőtt a zeller, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, elkeverjük benne a tejszínt és botmixerrel pépesítjük. A kívánt állag eléréséhez vízzel hígítjuk.
Tálaláskor még egy kis füstölt sajttal meghintjük a tetejét!
Jó étvágyat hozzá!
Comentários