top of page

Cseresznyekrémleves


Jön a nyár, meleg van és egyre sűrűbben érezzük azt, hogy milyen jól esne egy könnyű, hideg leves, ami percek alatt elkészül!

Szerencsére a lehetőségek tárháza végtelen, így meg sem kell unnunk egy-egy fogást. ;)

Ma a cseresznyekrémlevest hoztuk el nektek, próbáljátok ki!


Hozzávalók:

  • 80 dkg magozott cseresznye

  • 15 dkg vaj

  • 5 dkg cukor

  • 2 evőkanál méz

  • 2 dl főzőtejszín

  • 0,5 db citrom (leve és reszelt héja)

  • 0,5 db fahéjrúd

  • 4 db szegfűszeg


Elkészítése:

Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét kicsit megfonnyasztjuk a vajon, majd a hozzáadjuk a cukrot és annyi vizet, amennyi éppen ellepi.

Teatojásban hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A citrom héjából késsel csíkokat vágunk, ezt is a leveshez adjuk.

Nagyjából 10-15 perc alatt mefőzzük. Mikor megfőtt, kivesszük a teatojást és a citromhéj darabokat.

Hozzáadjuk a mézet és a citrom levét, majd botmixerrel egyneművé mixeljük.

Visszatesszük a tűzre, belekeverjük a tejszínt, felforraljuk vele. Miután felforrt, levesszük a tűzről, hideg vízben lehűtjük, majd hűtőbe tesszük!

Tálaláskor a tetejére tejszínhabot fújhatunk!


Jó étvágyat hozzá! :)


bottom of page