Ma úgy indultam a főzésnek, hogy rájöttem, a leveshez nincs itthon egy szál zöldség sem! Elfelejtettem leadni a rendelésem a Zöld Tanyának! ;) :D
Szerencsére alma még volt bőven, ezért "kénytelen" voltam abból levest készíteni!
Így utólag már örülök ennek a kis bakinak, mert mindannyiunknak jól esett a hideg gyümölcsleves ebben a nagy melegben, és gyorsan el is készült!
Hozzávalók:
4 evőkanál cukor
2 evőkanál méz
4-5 darab alma
Fél citrom kifacsart leve
1 liter víz
1 egész fahéj
5 db szegfűszeg
100 ml tejszín
1 evőkanál keményítő
Elkészítése:
Egy edénybe beletesszük a cukrot és a mézet karamellizálni. Közben az almákat megpucoljuk, kockára vágjuk, rálocsoljuk a citrom levét és beledobjuk a karamellizált mézes cukorba. Jól forgassuk át, hogy a karamell befedje az almákat.
Ezután felöntjük vízzel, beledobjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd fedő alatt megfőzzük. (Kb 25 perc)
A tejszínt elkeverjük a keményítővel, a megfőtt almákhoz öntjük és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
Ízlés szerint melegen és hidegen is fogyasztható!
Jó étvágyat hozzá!
Comments