top of page
Szerző képeZöld Tanya

Almaleves


Ma úgy indultam a főzésnek, hogy rájöttem, a leveshez nincs itthon egy szál zöldség sem! Elfelejtettem leadni a rendelésem a Zöld Tanyának! ;) :D

Szerencsére alma még volt bőven, ezért "kénytelen" voltam abból levest készíteni!

Így utólag már örülök ennek a kis bakinak, mert mindannyiunknak jól esett a hideg gyümölcsleves ebben a nagy melegben, és gyorsan el is készült!


Hozzávalók:

  • 4 evőkanál cukor

  • 2 evőkanál méz

  • 4-5 darab alma

  • Fél citrom kifacsart leve

  • 1 liter víz

  • 1 egész fahéj

  • 5 db szegfűszeg

  • 100 ml tejszín

  • 1 evőkanál keményítő


Elkészítése:

Egy edénybe beletesszük a cukrot és a mézet karamellizálni. Közben az almákat megpucoljuk, kockára vágjuk, rálocsoljuk a citrom levét és beledobjuk a karamellizált mézes cukorba. Jól forgassuk át, hogy a karamell befedje az almákat.

Ezután felöntjük vízzel, beledobjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd fedő alatt megfőzzük. (Kb 25 perc)

A tejszínt elkeverjük a keményítővel, a megfőtt almákhoz öntjük és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.


Ízlés szerint melegen és hidegen is fogyasztható!


Jó étvágyat hozzá!


Comments


bottom of page