top of page

Körtekrémleves

Levest mindenből lehet főzni! Miért pont a körte lenne a kivétel?


Hozzávalók:

  • 4 db körte

  • 4 ek méz

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • fél csomag vaníliás pudingpor

  • 1 citrom leve és reszelt héja

  • 1 mk gyömbér

  • 1 tk fahéj

  • 4 db szegfűszeg

  • 2 dl tejszín


Elkészítése:

Hámozzuk meg a körtéket, és távolítsuk el a magházat. Ezután kockázzuk fel és csepegtessük meg a citromlével. A mézet óvatosan kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a feldarabolt körték felét, keverjük össze, és annyi vízzel öntsük fel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük meg, reszeljük rá a citrom héjat, és adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Ezután kb. 10-15 percig főzzük, vegyük le a tűzről és pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.

A pudingport a tejszínnel együtt keverjük simára, és állandó keverés mellett öntsük a levesbe, majd tegyük bele a maradék feldarabolt körtét, és főzzük pár percig. Végül zárjuk el a gázt, tegyük rá a fedőt és várjuk meg, hogy picit kihűljön.

Pörkölt mandulával tálaljuk!


Jó étvágyat kívánunk :)

bottom of page