top of page

Sütőtökös batátás tócsni

Ez a sütőtökös-batátás tócsni a hideg időszak egyik meglepetése. A batáta édeskés íze harmonikusan párosul a sütőtök természetes krémességével, létrehozva egy ropogós, mégis tápláló fogást. Ideális választás, ha egy különleges, de egyszerűen elkészíthető ételre vágysz, amely új színt visz a téli étkezésekbe.



Hozzávalók:

  • 400-500 g batáta

  • 1 tojás

  • 2 evőkanál finomliszt

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • Olaj a sütéshez








Elkészítése: 

Hámozd meg a sütőtököt és a batátákat, majd reszeld le őket egy nagy tálba.

Nyomkodd ki a felesleges nedvességet a reszelt zöldségekből.

Keverd hozzájuk a tojást, lisztet, fahéjat, szerecsendiót, sót és borsot.

Formálj a keverékből kisebb tócsnikat.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg a tócsnikat mindkét oldalukon aranybarnára.

Tálald frissen, akár egy kis joghurttal vagy almapürével.


Jó étvágyat kívánunk! :)

bottom of page