Almás-sárgarépás csirkemell zöldségágyon
- Zöld Tanya
- 2024. jún. 14.
- 1 perc olvasás
Fedezd fel az ízek harmóniáját ezzel a fűszeres csirkemell és zöldségágyas fogással! A méz és mustár különleges kombinációja tökéletesen kiemeli a sárgarépa, alma és TV paprika természetes édességét. Ez az egyszerűen elkészíthető étel nem csak ízletes, hanem látványos is, és garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését. Ideális választás egy gyors, mégis különleges vacsorához!

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 0,5 kg sárgarépa
- 0,5 kg alma
- 2 db TV paprika
- 1 db kígyóuborka
- 1 főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
2. Szeleteld fel a sárgarépát, almát, TV paprikát és a főzőhagymát. Vágd apróra a fokhagymát.
3. Vágd fel a csirkemelleket vékony szeletekre.
4. Keverd össze a mézet és a mustárt, majd kend be vele a csirkemelleket.
5. Egy sütőtálban rendezd el a zöldségeket és az almaszeleteket, locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd.
6. Helyezd a csirkemelleket a zöldségágyra, és süsd kb. 25-30 percig, amíg a csirke átsül és a zöldségek megpuhulnak.
7. Tálald friss kígyóuborkával és petrezselyemmel díszítve.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: