top of page

Almás-sárgarépás csirkemell zöldségágyon

Fedezd fel az ízek harmóniáját ezzel a fűszeres csirkemell és zöldségágyas fogással! A méz és mustár különleges kombinációja tökéletesen kiemeli a sárgarépa, alma és TV paprika természetes édességét. Ez az egyszerűen elkészíthető étel nem csak ízletes, hanem látványos is, és garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését. Ideális választás egy gyors, mégis különleges vacsorához!


Hozzávalók:


- 2 db csirkemell filé

- 0,5 kg sárgarépa

- 0,5 kg alma

- 2 db TV paprika

- 1 db kígyóuborka

- 1 főzőhagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 evőkanál méz

- 2 evőkanál mustár

- 2 evőkanál olívaolaj

- Só és bors ízlés szerint

- Friss petrezselyem a díszítéshez





Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

2. Szeleteld fel a sárgarépát, almát, TV paprikát és a főzőhagymát. Vágd apróra a fokhagymát.

3. Vágd fel a csirkemelleket vékony szeletekre.

4. Keverd össze a mézet és a mustárt, majd kend be vele a csirkemelleket.

5. Egy sütőtálban rendezd el a zöldségeket és az almaszeleteket, locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd.

6. Helyezd a csirkemelleket a zöldségágyra, és süsd kb. 25-30 percig, amíg a csirke átsül és a zöldségek megpuhulnak.

7. Tálald friss kígyóuborkával és petrezselyemmel díszítve.


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



Comentários


bottom of page