Előételként és köretként is kínálhatjuk ezt a látványos és mégis nagyon egyszerű ételt, ami a bacontől szaftos és ropogós lesz.
Az elkészítése pedig csak fél órát vesz igénybe.
Hozzávalók (4 főre)
16 darab zöld spárga
8 szelet bacon
kétharmad ek olívaolaj
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
ízlés szerint fokhagymapor
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ha van sütőrácsunk, helyezzük egy tepsi fölé, ezen süssük a spárgákat, ha nincs, olajozzunk ki egy sütőlapot.
A spárgákat tisztítsuk meg, vagyis törjük le a fás végeiket. Tegyük a spárgákat egy tálba, locsoljuk meg őket olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk rájuk pár csipet fokhagymaport. Alaposan keverjük össze. (A sóval csak óvatosan, a bacon is sózni fog.)
A baconszeleteket vágjuk félbe, hogy vékonyabb csíkokat kapjunk. Minden szelet bacont tekerjünk egy szál spárga köré. Tegyük őket a rácsra vagy sütőlapra.
Süssük 10 percig. Egy húsfogó vagy csipesz segítségével fordítsuk meg őket, majd tegyük vissza még 10-15 percre. Ha van grillfunkció a sütőn, az utolsó 1-2 percben azon pirítsuk a bacont.
Jó étvágyat kívánunk :)
Comments