top of page

Baconbe tekert spárga

Előételként és köretként is kínálhatjuk ezt a látványos és mégis nagyon egyszerű ételt, ami a bacontől szaftos és ropogós lesz.

Az elkészítése pedig csak fél órát vesz igénybe.


Hozzávalók (4 főre)

  • 16 darab zöld spárga

  • 8 szelet bacon

  • kétharmad ek olívaolaj

  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors

  • ízlés szerint fokhagymapor





Elkészítése:


Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ha van sütőrácsunk, helyezzük egy tepsi fölé, ezen süssük a spárgákat, ha nincs, olajozzunk ki egy sütőlapot.

A spárgákat tisztítsuk meg, vagyis törjük le a fás végeiket. Tegyük a spárgákat egy tálba, locsoljuk meg őket olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk rájuk pár csipet fokhagymaport. Alaposan keverjük össze. (A sóval csak óvatosan, a bacon is sózni fog.)

A baconszeleteket vágjuk félbe, hogy vékonyabb csíkokat kapjunk. Minden szelet bacont tekerjünk egy szál spárga köré. Tegyük őket a rácsra vagy sütőlapra.

Süssük 10 percig. Egy húsfogó vagy csipesz segítségével fordítsuk meg őket, majd tegyük vissza még 10-15 percre. Ha van grillfunkció a sütőn, az utolsó 1-2 percben azon pirítsuk a bacont.


Jó étvágyat kívánunk :)

bottom of page