Hozzávalók 4 főre:
400 g csicsóka + 200 g a chipshez
1 db krumpli
1 fej nagyobb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 g vaj
1 ½ l víz
200 ml 30%-os tejszín
2 - 3 ek keményítő
só,bors
Elkészítése:
Tisztítás: A csicsókát nem kell meghámozni, csak folyó víz alatt egy körömkefével átdörzsölni.
A chipsnek valót (200 g) zöldségszeletelővel felvágjuk, majd egy sütőpapírral borított tepsire helyezzük, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (figyelni kell, mert gyorsan elkészül, és percek kérdése a megégés!).
Vajon apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát párolunk, majd beletesszük az összevágott (400 g) csicsókát és a burgonyát, utána pedig felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Ha ez kész, beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, és egy botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a vízzel kikevert keményítőt is. 5-8 percig intenzíven kavargatva melegítjük, és kész.
A levest a chipsszel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)
Comments