A cukkini remek alapanyag lehet akár egy rakott ételhez, rántva vagy grillezve.
Talán kevésbé ismert felhasználási módja, de kiváló leves is készíthető belőle!
Hozzávalók:
2 db közepes cukkini
3 db krumpli
1 fej vöröshagyma
1 liter zöldség alaplé
1 dl natúr joghurt
fél citrom leve
ízlés szerint só, bors
1 evőkanál petrezselyem
1 kávéskanál hidegen sajtolt olaj
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A cukkinit megmossuk (ízlés szerint meghámozzuk), feldaraboljuk.
A krumplit megpucoljuk majd kockára vágjuk.
Egy lábasban kevés zsiradékon megdinszteljük a hagymát (vagy 1 evőkanál Zöld Tanya Dinsztelt hagymát is használhatunk), majd hozzáadjuk a krumplit és körülbelül 5 percig pároljuk. Ekkor mehet hozzá a feldarabolt cukkini. Tovább pároljuk pár percig, majd felöntjük a zölségalaplével és nagyjából 10 perc alatt készre főzzük.
Ekkor pürésítjük, hozzáadjuk a natúr joghurtot, sózzuk, borsozzuk és a citrom levével ízesítjük.
Ízlés szerint egy kevés zöldfűszerrel, olajjal meglocsolva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk :)
Comments