top of page

Eperkrémleves

Frissítve: 2021. máj. 5.






Eljött az eper szezonja. Egy nagyszerű és igazán finom receptet hoztunk ma nektek, amit érdemes kipróbálni, ez az eperkrémleves.





Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg eper

  • 40 dkg vaj

  • 2 evőkanál cukor

  • 2 csipet őrölt szegfűszeg

  • 10 g vaníliás cukor

  • 1/2 citrom héja reszelve

  • 1 csapott evőkanál liszt

  • 200 g tejföl

  • 200 ml tejszín

Az eprek csumáját eltávolítjuk, és vajon elkezdjük fonnyasztani. Ezután hozzáadjuk a cukrot és amikor szirupos állagú kezd lenni, felöntjük nagyjából 200 ml vízzel.

Beletesszük a szegfűszeget, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.

Körülbelül 100 ml vízben csomómentesre keverjük a lisztet, majd hozzákeverjük a tejszínt és a tejfölt is. Ezt a tejszínes keveréket ráöntjük az eperre és végül botmixerrel pépesítjük a levest.


Ha kicsit kihűlt, tálalásig hűtőbe tesszük.

A tetejére kiváló a pirított mandula vagy egy kis tejszínhab, de akár egy gombóc fagyival is tálalhatjuk! ;)


Jó étvágyat hozzá! :)

bottom of page