Fokhagymás-burgonyás rakott káposzta sajttal (Húsos és húsmentes verzió)
- Zöld Tanya
- márc. 4.
- 1 perc olvasás
Frissítve: ápr. 1.
Egy krémes, laktató rakottas, amelyben a káposzta, burgonya és zeller tökéletes harmóniát alkot.
Hozzávalók (4 főre):

1 kg fejes káposzta
0,5 kg burgonya
0,4 kg zeller
1 fej fokhagyma
1 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt (pl. trappista vagy füstölt sajt)
2 ek olaj
Só, bors, majoránna
🔹 Húsos verzióhoz:
30 dkg darált hús (sertés vagy marha)
🔹 Húsmentes verzióhoz:
20 dkg főtt vöröslencse
Elkészítés:
A burgonyát és a zellert hámozd meg, és vékony szeletekre vágd.
A fejes káposztát csíkozd fel, és kevés olajon párold meg.
A fokhagymát aprítsd fel, és keverd a tejfölbe.
Húsos verzió: A darált húst pirítsd meg olajon, sózd, borsozd.
Húsmentes verzió: A főtt lencsét keverd össze a fokhagymás tejföllel.
Egy tepsit kenj ki olajjal, majd rétegezd bele a burgonyát, káposztát, húsos vagy lencsés keveréket, majd újra a burgonyát.
Kend meg a tetejét tejföllel, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd 180°C-on kb. 40 percig, amíg szépen megpirul.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: