top of page

Fokhagymás-burgonyás rakott káposzta sajttal (Húsos és húsmentes verzió)

Frissítve: ápr. 1.


Egy krémes, laktató rakottas, amelyben a káposzta, burgonya és zeller tökéletes harmóniát alkot.


Hozzávalók (4 főre):


  • 1 kg fejes káposzta

  • 0,5 kg burgonya

  • 0,4 kg zeller

  • 1 fej fokhagyma

  • 1 dl tejföl

  • 10 dkg reszelt sajt (pl. trappista vagy füstölt sajt)

  • 2 ek olaj

  • Só, bors, majoránna

🔹 Húsos verzióhoz:

  • 30 dkg darált hús (sertés vagy marha)

🔹 Húsmentes verzióhoz:

  • 20 dkg főtt vöröslencse


Elkészítés:


  1. A burgonyát és a zellert hámozd meg, és vékony szeletekre vágd.

  2. A fejes káposztát csíkozd fel, és kevés olajon párold meg.

  3. A fokhagymát aprítsd fel, és keverd a tejfölbe.

  4. Húsos verzió: A darált húst pirítsd meg olajon, sózd, borsozd.


    Húsmentes verzió: A főtt lencsét keverd össze a fokhagymás tejföllel.

  5. Egy tepsit kenj ki olajjal, majd rétegezd bele a burgonyát, káposztát, húsos vagy lencsés keveréket, majd újra a burgonyát.

  6. Kend meg a tetejét tejföllel, szórd rá a reszelt sajtot, és süsd 180°C-on kb. 40 percig, amíg szépen megpirul.




Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page