Grillezett zöldségek



Itt a jó idő... Irány a grill! 😉


Hozzávalók:

  • 1 padlizsán

  • 1 zeller

  • 2 sárgarépa

  • 1 cékla

  • 1 dl étolaj

  • 1 kk só

  • 1 késhegynyi bors

  • 1 kk majoranna

  • 1 kk bazsalikom

  • 1 kk oregánó


Ezek, amiből mi elkészítettük, de bármilyen zöldség felkerülhet a rácsra!


Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megmossuk és a padlizsánon kívül mindet mepucoljuk.

A padlizsánt kb. 1 centis szeletekre, a zellert, a répát és a céklát pedig fél centis szeletekre vágjuk.

A fűszereket mozsárban összetörjük, elkeverjük az olajjal és bekenjük vele a zöldségeket. Hagyjuk állni kb fél órát, hogy az ízek beleivódjanak.

Közben a faszenes grillt előkészítjük a sütésre. A faszén akkor jó, ha már nem lángol és nem füstöl, csak egyenletes hőt ad.

Ha ezt az állapotot elértük, a zöldségeket feldobjuk a rácsra és 2-2 percig sütjük mindkét oldalát, majd megismételjük a folyamatot, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A padlizsán itt is kilóg a sorból, az lesz kész először! 😉


Jó étvágyat hozzá!


55 megtekintés
  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Zöld Tanya Közösségi Biokert.