top of page

Káposztás rétes

A káposztás rétes egy különleges és ízletes fogás, amely a ropogós tészta és a fűszeres káposztatöltelék tökéletes kombinációját nyújtja.




Hozzávalók (4 főre):

  • 1 közepes fej fejes káposzta

  • 1 csomag réteslap

  • 3 evőkanál napraforgóolaj

  • frissen őrölt fekete bors

  • 1 tojás a kenéshez









Elkészítés:

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, enyhén besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.

  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

  3. A réteslapokat nedves konyharuhára fektetjük, és a közepére halmozzuk a káposztatölteléket.

  4. A réteslapokat feltekerjük, a tetejét megkenjük felvert tojással.

  5. Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc).

  6. Szeletekre vágva, melegen tálaljuk.


Jó étvágyat kívánunk :)



Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page