A káposztás rétes egy különleges és ízletes fogás, amely a ropogós tészta és a fűszeres káposztatöltelék tökéletes kombinációját nyújtja.

Hozzávalók (4 főre):
1 közepes fej fejes káposzta
1 csomag réteslap
3 evőkanál napraforgóolaj
só
frissen őrölt fekete bors
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, enyhén besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Ízlés szerint borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
A réteslapokat nedves konyharuhára fektetjük, és a közepére halmozzuk a káposztatölteléket.
A réteslapokat feltekerjük, a tetejét megkenjük felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc).
Szeletekre vágva, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: