Könnyed, de tápláló fogás, amely akár főételként, akár köretként is megállja a helyét. Ropogós kívül, puha belül!

Hozzávalók (4 főre):
1 kisebb fej fejes káposzta (kb. 500 g)
2 db bio sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
100 g zabpehely vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 tk pirospaprika
1 tk só
Frissen őrölt bors
2 ek olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés:
A káposztát finomra reszeljük vagy aprítógépben felaprítjuk.
A sárgarépát lereszeljük, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, hozzáadjuk a tojásokat, zabpelyhet, sót, borsot és pirospaprikát.
10 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát.
Fasírtokat formázunk, és kevés olívaolajon, serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Melegen, joghurtos mártogatóssal vagy friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: