top of page

Káposztás zöldségfasírt

Könnyed, de tápláló fogás, amely akár főételként, akár köretként is megállja a helyét. Ropogós kívül, puha belül!


Hozzávalók (4 főre):

  • 1 kisebb fej fejes káposzta (kb. 500 g)

  • 2 db bio sárgarépa

  • 1 db vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 db tojás

  • 100 g zabpehely vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

  • 1 tk pirospaprika

  • 1 tk só

  • Frissen őrölt bors

  • 2 ek olívaolaj (sütéshez)





Elkészítés:

  1. A káposztát finomra reszeljük vagy aprítógépben felaprítjuk.

  2. A sárgarépát lereszeljük, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.

  3. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, hozzáadjuk a tojásokat, zabpelyhet, sót, borsot és pirospaprikát.

  4. 10 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát.

  5. Fasírtokat formázunk, és kevés olívaolajon, serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

  6. Melegen, joghurtos mártogatóssal vagy friss salátával tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:





bottom of page