A zellernek markáns, erős íze van, amit nem mindenki visel jól magában: körtével lágyítva viszont éppen tökéletes lesz. Ráadásul 20 perc alatt készen van! :)
Hozzávalók:
300 gramm zellergumó
1 darab krumpli
3 darab körte
1 evőkanál vaj
1 darab vöröshagyma
1 liter víz/alaplé
2 deciliter tejszín
0.5 teáskanál só
1 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk, a zellert meghámozzuk és felkockázzuk, a krumplival is ugyanígy járunk el. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zellert és a krumplit, felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk. Halkan rotyogva hagyjuk főni, míg meg nem puhul a krumpli és a zeller. Amíg főnek, meghámozzuk a körtét és eltávolítjuk a magházát. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a körtét és a tejszínt, szerecsendióval ízesítjük és simára turmixoljuk.
Jó étvágyat kívánunk :)
Comments