Melengető téli desszert, a legegyszerűbben!
A fűszeres sült körte mennyei ízű, csodás illatú, gyorsan elkészíthető édesség.
Hozzávalók:
4 db körte
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 db csillagánizs
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 rúd vanília
1 evőkanál citromlé
Elkélszítése:
A körtét megpucoljuk, ketté vágjuk, és kiszedjük a magházat. Locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. Szórjuk a cukrot egy vastagabb falú edénybe, és közepes lángon olvasszuk meg. Közben ne kevergessük, csak a lábost rázogassuk. Amikor halványbarna, rakjuk hozzá a körtedarabokat a lapos felükkel lefelé.
Fűszerezzük a gyümölcsöt fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel, csillagánizzsal, és kis lángon pároljuk puhára. Ha szeretnénk, a körtéket kevés fehérborral is meglocsolhatjuk. Mielőtt lehúznád a tűzről, rakjuk rá a vajdarabokat.
Melegen tálalva a legfinomabb!
(Kevesebb cukorral sültek kísérőjeként is kínálhatjuk!)
Jó étvágyat kívánunk :)
Comentários