top of page

Karamellizált, fűszeres körte

Melengető téli desszert, a legegyszerűbben!

A fűszeres sült körte mennyei ízű, csodás illatú, gyorsan elkészíthető édesség.



Hozzávalók:

  • 4 db körte

  • 10 dkg cukor

  • 5 dkg vaj

  • 2 db csillagánizs

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

  • 1 rúd vanília

  • 1 evőkanál citromlé


Elkélszítése:

A körtét megpucoljuk, ketté vágjuk, és kiszedjük a magházat. Locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. Szórjuk a cukrot egy vastagabb falú edénybe, és közepes lángon olvasszuk meg. Közben ne kevergessük, csak a lábost rázogassuk. Amikor halványbarna, rakjuk hozzá a körtedarabokat a lapos felükkel lefelé.

Fűszerezzük a gyümölcsöt fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel, csillagánizzsal, és kis lángon pároljuk puhára. Ha szeretnénk, a körtéket kevés fehérborral is meglocsolhatjuk. Mielőtt lehúznád a tűzről, rakjuk rá a vajdarabokat.

Melegen tálalva a legfinomabb!

(Kevesebb cukorral sültek kísérőjeként is kínálhatjuk!)


Jó étvágyat kívánunk :)

Comments


bottom of page