Egyszerű, mégis különleges ízvilágú egytálétel, amely a burgonya, batáta és kelkáposzta harmonikus kombinációjára épít. Ideális hétköznapi vacsorához, amely az egész családnak ízleni fog!

Hozzávalók (4 főre):
0,5 kg burgonya
0,5 kg batáta
0,5 kg kelkáposzta
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
100 g reszelt sajt
1 evőkanál olívaolaj
Só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát és a batátát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
A kelkáposztát leveleire szedjük, forró sós vízben 3-4 percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
Az olívaolajon megdinszteljük a felaprított lilahagymát és zúzott fokhagymát.
Egy hőálló tálba rétegezzük a burgonyát, batátát és kelkáposztát. A rétegeket közben megszórjuk a dinsztelt hagymával, sóval, borssal és köménnyel.
A tetejére öntjük a tejszínt, és megszórjuk a reszelt sajttal.
180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: