top of page

Kelkáposztás rakott burgonya batátával

Egyszerű, mégis különleges ízvilágú egytálétel, amely a burgonya, batáta és kelkáposzta harmonikus kombinációjára épít. Ideális hétköznapi vacsorához, amely az egész családnak ízleni fog!




Hozzávalók (4 főre):

  • 0,5 kg burgonya

  • 0,5 kg batáta

  • 0,5 kg kelkáposzta

  • 1 fej lilahagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 200 ml főzőtejszín

  • 100 g reszelt sajt

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • Só, bors, őrölt kömény ízlés szerint







Elkészítés:

  1. A burgonyát és a batátát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.

  2. A kelkáposztát leveleire szedjük, forró sós vízben 3-4 percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük.

  3. Az olívaolajon megdinszteljük a felaprított lilahagymát és zúzott fokhagymát.

  4. Egy hőálló tálba rétegezzük a burgonyát, batátát és kelkáposztát. A rétegeket közben megszórjuk a dinsztelt hagymával, sóval, borssal és köménnyel.

  5. A tetejére öntjük a tejszínt, és megszórjuk a reszelt sajttal.

  6. 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:





bottom of page