top of page

Kelkáposzta-tekercs zöldséges töltelékkel

Egy könnyed és mégis laktató fogás, amely a friss kelkáposztalevelekbe csomagolja a zöldségek ízét. Tökéletes ebéd, amely nemcsak finom, hanem mutatós is az asztalon!


Hozzávalók (4 főre):

  • Burgonya: 0,3 kg

  • Sárgarépa: 0,3 kg

  • Petrezselyemgyökér: 0,25 kg

  • Alma: 1 db

  • Karfiol: 0,3 kg

  • Kelkáposzta: 8 nagyobb levél

  • Zeller: 0,2 kg

  • Só, bors, szerecsendió

  • Olívaolaj







Elkészítés:

  1. A kelkáposztaleveleket forró vízben 2-3 percig blansírozd, majd tedd őket jeges vízbe, hogy megőrizzék a színüket.

  2. A burgonyát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karfiolt főzd puhára, majd tördd össze püré állagúra. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.

  3. Az almát reszeld le, és keverd a zöldségpüréhez, hogy frissességet adjon a tölteléknek.

  4. Töltsd meg a kelkáposztaleveleket a zöldségkeverékkel, és tekerd fel őket. Helyezd őket sütőtálba, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és süsd 180°C-on 20 percig.

  5. Tálald frissen salátával vagy natúr joghurtos szósszal.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page