Egy könnyed és mégis laktató fogás, amely a friss kelkáposztalevelekbe csomagolja a zöldségek ízét. Tökéletes ebéd, amely nemcsak finom, hanem mutatós is az asztalon!

Hozzávalók (4 főre):
Burgonya: 0,3 kg
Sárgarépa: 0,3 kg
Petrezselyemgyökér: 0,25 kg
Alma: 1 db
Karfiol: 0,3 kg
Kelkáposzta: 8 nagyobb levél
Zeller: 0,2 kg
Só, bors, szerecsendió
Olívaolaj
Elkészítés:
A kelkáposztaleveleket forró vízben 2-3 percig blansírozd, majd tedd őket jeges vízbe, hogy megőrizzék a színüket.
A burgonyát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és karfiolt főzd puhára, majd tördd össze püré állagúra. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval.
Az almát reszeld le, és keverd a zöldségpüréhez, hogy frissességet adjon a tölteléknek.
Töltsd meg a kelkáposztaleveleket a zöldségkeverékkel, és tekerd fel őket. Helyezd őket sütőtálba, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és süsd 180°C-on 20 percig.
Tálald frissen salátával vagy natúr joghurtos szósszal.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: