top of page

Körtés zellerkrémleves

A zellernek markáns, erős íze van, amit nem mindenki visel jól magában: körtével lágyítva viszont éppen tökéletes lesz. Ráadásul 20 perc alatt készen van! :)


Hozzávalók:

  • 300 gramm zellergumó

  • 1 darab krumpli

  • 3 darab körte

  • 1 evőkanál vaj

  • 1 darab vöröshagyma

  • 1 liter víz/alaplé

  • 2 deciliter tejszín

  • 0.5 teáskanál só

  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió


Elkészítése:

A hagymát felaprítjuk, a zellert meghámozzuk és felkockázzuk, a krumplival is ugyanígy járunk el. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zellert és a krumplit, felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk. Halkan rotyogva hagyjuk főni, míg meg nem puhul a krumpli és a zeller. Amíg főnek, meghámozzuk a körtét és eltávolítjuk a magházát. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a körtét és a tejszínt, szerecsendióval ízesítjük és simára turmixoljuk.


Jó étvágyat kívánunk :)

bottom of page