top of page

Paszternákos-sárgarépás pite

Egy rusztikus pite, amely a paszternák és a sárgarépa édeskés ízét egyesíti egy omlós tésztaágyon. Elegáns, mégis egyszerű fogás, amely különlegessé teszi az asztalt.




Hozzávalók (4 főre):

  • 0,25 kg paszternák

  • 0,25 kg sárgarépa

  • 0,5 kg burgonya

  • 1 fej lilahagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 tojás

  • 100 ml tejföl

  • 100 g reszelt sajt

  • 1 csomag leveles tészta

  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint





Elkészítés:

  1. A paszternákot, sárgarépát és burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.

  2. Forró vízben 5 percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük.

  3. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk a zúzott fokhagymával együtt.

  4. Egy keverőtálban összekeverjük a zöldségeket, a hagymát, a tejfölt, a tojásokat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.

  5. Egy piteformát kibélelünk a leveles tésztával, és beleöntjük a zöldséges keveréket.

  6. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page