Egy rusztikus pite, amely a paszternák és a sárgarépa édeskés ízét egyesíti egy omlós tésztaágyon. Elegáns, mégis egyszerű fogás, amely különlegessé teszi az asztalt.

Hozzávalók (4 főre):
0,25 kg paszternák
0,25 kg sárgarépa
0,5 kg burgonya
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
100 ml tejföl
100 g reszelt sajt
1 csomag leveles tészta
Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A paszternákot, sárgarépát és burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Forró vízben 5 percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk a zúzott fokhagymával együtt.
Egy keverőtálban összekeverjük a zöldségeket, a hagymát, a tejfölt, a tojásokat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
Egy piteformát kibélelünk a leveles tésztával, és beleöntjük a zöldséges keveréket.
A tetejére reszelt sajtot szórunk, és 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: