Egy krémes, sütőben sült étel, amelyben a sütőtök és a cékla harmóniája a fűszerpaprikával
megbolondítva igazi ízorgiát kínál. Könnyen elkészíthető és ünnepi hangulatot áraszt!

Hozzávalók (4 főre):
Sütőtök: 0,5 kg
Cékla: 0,5 kg
Burgonya: 0,3 kg
Vöröshagyma: 1 fej
Tejszín: 200 ml
Reszelt sajt: 150 g
Őrölt fűszerpaprika: 1 teáskanál
Só, bors, kakukkfű
Olívaolaj
Elkészítés:
A sütőtököt, céklát és burgonyát hámozd meg, vágd vékony szeletekre.
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel.
Egy sütőtálat kenj ki olívaolajjal, és rétegezd bele a zöldségeket: egy réteg burgonya, egy réteg cékla, egy réteg sütőtök. Minden réteget sózz, borsozz, és szórj meg fűszerpaprikával és kakukkfűvel.
Öntsd rá a tejszínt, majd szórd meg a reszelt sajttal.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 40-45 percig, amíg a zöldségek puhák, a teteje pedig aranybarnára pirult.
Tálald frissen, esetleg friss salátával vagy pirított magvakkal megszórva.
Jó étvágyat kívánunk!
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: