Egy igazi téli melegítő, amely a sütőtök édes, a cékla földes ízét hozza elő, amit a pirított fokhagymás crouton koronáz meg.

Hozzávalók (4 főre):
Sütőtök: 0,8 kg
Cékla: 0,5 kg
Sárgarépa: 0,2 kg
Burgonya: 0,3 kg
Vöröshagyma: 1 fej
Fokhagyma: 2 gerezd
Zöldségalaplé: 1,5 l
Só, bors, szerecsendió
Olívaolaj
A croutonhoz:
Kenyérkockák
Olívaolaj
Fokhagyma: 1 gerezd
Elkészítés:
A sütőtököt és céklát héjában süsd meg 200°C-on kb. 30 perc alatt, majd hámozd meg.
Közben a hagymát és fokhagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold meg.
Add hozzá a kockázott burgonyát, sárgarépát, és öntsd fel az alaplével. Főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Add hozzá a megsült sütőtököt és céklát, majd botmixerrel pürésítsd. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
A croutonhoz pirítsd aranybarnára a kenyérkockákat olívaolajon, reszelt fokhagymával.
Tálald a levest a croutonnal és egy kis olívaolajjal meglocsolva.
Jó étvágyat kívánunk!
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: