top of page

Sütőtökös-céklás krémleves pirított fokhagymás croutonnal


Egy igazi téli melegítő, amely a sütőtök édes, a cékla földes ízét hozza elő, amit a pirított fokhagymás crouton koronáz meg.


Hozzávalók (4 főre):

  • Sütőtök: 0,8 kg

  • Cékla: 0,5 kg

  • Sárgarépa: 0,2 kg

  • Burgonya: 0,3 kg

  • Vöröshagyma: 1 fej

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Zöldségalaplé: 1,5 l

  • Só, bors, szerecsendió

  • Olívaolaj

A croutonhoz:

  • Kenyérkockák

  • Olívaolaj

  • Fokhagyma: 1 gerezd


Elkészítés:

  1. A sütőtököt és céklát héjában süsd meg 200°C-on kb. 30 perc alatt, majd hámozd meg.

  2. Közben a hagymát és fokhagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold meg.

  3. Add hozzá a kockázott burgonyát, sárgarépát, és öntsd fel az alaplével. Főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak.

  4. Add hozzá a megsült sütőtököt és céklát, majd botmixerrel pürésítsd. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

  5. A croutonhoz pirítsd aranybarnára a kenyérkockákat olívaolajon, reszelt fokhagymával.

  6. Tálald a levest a croutonnal és egy kis olívaolajjal meglocsolva.




Jó étvágyat kívánunk!



Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:





bottom of page