top of page

Sütőtökös-karfiolos curry

Egy egzotikus, melengető curry, amely telis-tele van zöldségek gazdag ízével. Egy csipet Ázsia a hideg napokon!


Hozzávalók (4 főre):

  • Burgonya: 0,3 kg

  • Sárgarépa: 0,3 kg

  • Petrezselyemgyökér: 0,25 kg

  • Karfiol: 0,3 kg

  • Sütőtök: 0,7 kg

  • Vöröshagyma: 1 fej

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Kókusztej: 400 ml

  • Curry fűszerkeverék, só, bors

  • Olívaolaj







Elkészítés:

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olívaolajon pirítsd meg egy nagy serpenyőben vagy wokban.

  2. A sütőtököt, burgonyát, sárgarépát és petrezselyemgyökeret vágd kockákra, és add a hagymás alaphoz. Pirítsd pár percig.

  3. Öntsd fel a kókusztejjel, és keverd bele a curry fűszerkeveréket. Sózd, borsozd ízlés szerint.

  4. Add hozzá a kisebb rózsákra szedett karfiolt, és lassú tűzön főzd, amíg minden zöldség megpuhul (kb. 20 perc).

  5. Tálald főtt rizzsel vagy naan kenyérrel.






Jó étvágyat kívánunk :)



Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page