top of page

Savanyú káposztás rakott batáta

Egy izgalmas csavar a hagyományos rakott káposztán, amelyben a batáta édessége és a savanyú káposzta pikáns íze remekül kiegészíti egymást.



Hozzávalók (4 főre):

  • Batáta: 0,5 kg

  • Burgonya: 0,3 kg

  • Savanyú káposzta: 0,6 kg

  • Sárgarépa: 0,2 kg

  • Vöröshagyma: 1 fej

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Tejföl: 200 ml

  • Őrölt fűszerpaprika: 1 teáskanál

  • Só, bors, köménymag

  • Olívaolaj







Elkészítés:

  1. A burgonyát és batátát hámozd meg, vágd vékony szeletekre.

  2. A savanyú káposztát kevés vízben főzd 10 percig, majd szűrd le.

  3. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, pirítsd meg olívaolajon. Add hozzá a reszelt sárgarépát és a fűszerpaprikát, majd keverd össze a káposztával.

  4. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, rétegezd bele a batátát, káposztás keveréket, burgonyát, és tejfölt. Ismételd, amíg elfogynak az alapanyagok.

  5. Süsd 180°C-on kb. 30-40 percig, amíg a teteje szépen megpirul.



Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page