Egy izgalmas csavar a hagyományos rakott káposztán, amelyben a batáta édessége és a savanyú káposzta pikáns íze remekül kiegészíti egymást.

Hozzávalók (4 főre):
Batáta: 0,5 kg
Burgonya: 0,3 kg
Savanyú káposzta: 0,6 kg
Sárgarépa: 0,2 kg
Vöröshagyma: 1 fej
Fokhagyma: 2 gerezd
Tejföl: 200 ml
Őrölt fűszerpaprika: 1 teáskanál
Só, bors, köménymag
Olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát és batátát hámozd meg, vágd vékony szeletekre.
A savanyú káposztát kevés vízben főzd 10 percig, majd szűrd le.
A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, pirítsd meg olívaolajon. Add hozzá a reszelt sárgarépát és a fűszerpaprikát, majd keverd össze a káposztával.
Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, rétegezd bele a batátát, káposztás keveréket, burgonyát, és tejfölt. Ismételd, amíg elfogynak az alapanyagok.
Süsd 180°C-on kb. 30-40 percig, amíg a teteje szépen megpirul.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: