top of page

Spárgás-újburgonyás quiche

Ez a spárgás-újburgonyás quiche egy igazi francia klasszikus, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetsz. A friss spárga és újburgonya, valamint a lágy sajtos-tojásos töltelék tökéletes harmóniát alkot. Ez a quiche ideális választás egy hétvégi brunch-ra vagy egy könnyű vacsorára. Tálald friss zöldfűszerekkel megszórva, és garantáltan lenyűgözöd a vendégeidet!


Hozzávalók:


- 0,5 kg újburgonya

- 0,5 kg spárga

- 2 db TV paprika

- 1 főzőhagyma

- 1 vagy 2 gerezd fokhagyma ízlés szerint

- 200 ml tejszín

- 100 g reszelt sajt (pl. parmezán)

- 3 tojás

- 1 csomag leveles tészta

- 2 evőkanál olívaolaj

- Só és bors ízlés szerint

- Friss petrezselyem a díszítéshez




Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

2. Főzd meg az újburgonyát félig (kb. 10 percig), majd szeleteld vékony karikákra.

3. Törd le a spárga fás végeit, és vágd kisebb darabokra.

4. Aprítsd fel a TV paprikát, főzőhagymát és a fokhagymát.

5. Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát.

6. Add hozzá a spárgát és a TV paprikát, majd pirítsd még pár percig.

7. Verd fel a tojásokat a tejszínnel, sózd és borsozd, majd keverd össze a zöldségekkel.

8. Bélelj ki egy tortaformát a leveles tésztával, és rendezd el benne a burgonyaszeleteket.

9. Öntsd rá a tojásos-zöldséges keveréket, majd szórd meg reszelt sajttal.

10. Süsd kb. 30-35 percig, amíg a quiche megszilárdul és aranybarnára sül.

11. Tálald friss petrezselyemmel megszórva.


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



Comments


bottom of page