Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg spárga
5 dkg vaj
2 dl tejszín
3 szál újhagyma
1 db tyúkhúsleveskocka
1 db petrezselyemzöld
1 teáskanál kristálycukor
só
bors
Elkészítés:
A spárgát mosd meg, csepegtesd le, majd távolítsd el a fás, száraz részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts vajat, és futtasd meg rajta az aprított újhagymát. Tedd hozzá a spárgát, kevergetve süsd egy percig, és öntsd fel hét deci vízzel. Szórd meg sóval, borssal, cukorral, és rakd bele a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig, majd, amikor puha, húzd le a tűzről. Pépesítsd az egészet botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Hagyd főni pár percig, ha szükséges, ízesítsd még sóval. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel. A tetejére reszelhetsz sajtot, rakhatsz rá pirított zsemlekockát.
Jó étvágyat!
Comments