Utazz el Toszkána zöldellő tájaira ezzel az ízletes leveles kel krémlevessel! A leveles kel nem csak tápanyagokban gazdag, de kellemesen karakteres íze is van. Ebben a krémlevesben felfedezheted ennek az alulértékelt zöldségnek az igazi potenciálját. Tálald forrón egy friss, ropogós bagettel, és engedd, hogy a mediterrán ízek magukkal ragadjanak!
Hozzávalók:
500 g toszkán leveles kel
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter zöldségalaplé
100 ml tejszín
Só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott leveles kelt, majd az alaplét. Főzzük kb. 20 percig. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Ez a leves nem csak a testnek, de a léleknek is táplálék. A toszkán ízvilág és a leveles kel kiváló kombinációja minden kanállal az olasz vidéki kertek közé repít. Merülj el az ízekben, és élvezd az utazást a konyhádból Toszkánába!
Jó étvágyat kívánunk! :)
Comentários