top of page

Túrógombóc


Egy nagyon-nagyon régi szakácskönyvből való ez a recept és bizton állíthatom, hogy a végeredmény egy igazán könnyű túrógombóc! Ha nem hiszitek, járjatok utána! :)


Hozzávalók:

  • 50 dkg túró

  • 6 dkg búzadara

  • 2 db tojás

  • 1 csipet só

  • Morzsa a gombócok megforgatásához

  • Vaj a morzsa pirításához

  • 2 dl tejföl

  • 2 csomag vaníliás cukor

  • Porcukor


Elkészítése:

A túrót szitán áttörjük, majd megszórjuk a búzadarával, enyhén megsózzuk és alaposan elkeverjük benne a tojások sárgáját. A tojások fehérjét felverjük és azt is hozzáadjuk.

Vízbe mártott kézzel gombócokat formálunk és forrásban lévő vízbe tesszük. Körülbelül 10 perc alatt készre főnek. Ha a gombóc feljön a víz tetejére, kivehetjük.

Közben a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a kész gombócokat megforgatjuk benne.

A tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral és tálaláskor a gombócokra locsoljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.


Jó étvágyat hozzá! ;)

bottom of page