top of page

Zelleres-céklás krémleves almával

Egy krémes és tápláló leves, amely a cékla és a zeller földes ízeit az alma édeskés frissességével ellensúlyozza. Tökéletes választás hideg téli napokon!





Hozzávalók (4 főre):

  • 0,5 kg cékla

  • 0,6 kg zeller

  • 0,5 kg alma

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál vaj vagy olívaolaj

  • 1,2 l zöldségalaplé

  • 200 ml kókusztejszín (vagy főzőtejszín)

  • Só, bors, kakukkfű ízlés szerint






Elkészítés:

  1. A céklát, zellert és almát meghámozzuk, kockákra vágjuk.

  2. A vajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és az almát.

  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük.

  4. Fedő alatt 25-30 percig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

  5. Botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzákeverjük a kókusztejszínt.

  6. Tálaláskor friss kakukkfűvel vagy pirított kenyérkockával díszítjük.


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page