Egy krémes és tápláló leves, amely a cékla és a zeller földes ízeit az alma édeskés frissességével ellensúlyozza. Tökéletes választás hideg téli napokon!

Hozzávalók (4 főre):
0,5 kg cékla
0,6 kg zeller
0,5 kg alma
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj vagy olívaolaj
1,2 l zöldségalaplé
200 ml kókusztejszín (vagy főzőtejszín)
Só, bors, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés:
A céklát, zellert és almát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
A vajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és az almát.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük.
Fedő alatt 25-30 percig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hozzákeverjük a kókusztejszínt.
Tálaláskor friss kakukkfűvel vagy pirított kenyérkockával díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: