top of page

Csicsókakrémleves

Hozzávalók 4 főre:


Elkészítése:

Tisztítás: A csicsókát nem kell meghámozni, csak folyó víz alatt egy körömkefével átdörzsölni.

A chipsnek valót (200 g) zöldségszeletelővel felvágjuk, majd egy sütőpapírral borított tepsire helyezzük, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük (figyelni kell, mert gyorsan elkészül, és percek kérdése a megégés!).

Vajon apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát párolunk, majd beletesszük az összevágott (400 g) csicsókát és a burgonyát, utána pedig felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Ha ez kész, beleöntjük a tejszínt, elkeverjük, és egy botmixerrel pürésítjük. Beleöntjük a vízzel kikevert keményítőt is. 5-8 percig intenzíven kavargatva melegítjük, és kész.

A levest a chipsszel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá! :)

bottom of page