top of page

Cukkinikrémleves

A cukkini remek alapanyag lehet akár egy rakott ételhez, rántva vagy grillezve.

Talán kevésbé ismert felhasználási módja, de kiváló leves is készíthető belőle!



Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini

  • 3 db krumpli

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 liter zöldség alaplé

  • 1 dl natúr joghurt

  • fél citrom leve

  • ízlés szerint só, bors

  • 1 evőkanál petrezselyem

  • 1 kávéskanál hidegen sajtolt olaj


Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A cukkinit megmossuk (ízlés szerint meghámozzuk), feldaraboljuk.

A krumplit megpucoljuk majd kockára vágjuk.

Egy lábasban kevés zsiradékon megdinszteljük a hagymát (vagy 1 evőkanál Zöld Tanya Dinsztelt hagymát is használhatunk), majd hozzáadjuk a krumplit és körülbelül 5 percig pároljuk. Ekkor mehet hozzá a feldarabolt cukkini. Tovább pároljuk pár percig, majd felöntjük a zölségalaplével és nagyjából 10 perc alatt készre főzzük.

Ekkor pürésítjük, hozzáadjuk a natúr joghurtot, sózzuk, borsozzuk és a citrom levével ízesítjük.

Ízlés szerint egy kevés zöldfűszerrel, olajjal meglocsolva tálaljuk!


Jó étvágyat kívánunk :)

bottom of page