Ez a rakott étel a káposzta és a burgonya harmonikus párosításával nyújt laktató és ízletes fogást, amely a család kedvence lehet.

Hozzávalók (4 főre):
1 közepes fej bio fejes káposzta
500 g bio burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál napraforgóolaj
200 ml tejföl
100 g reszelt sajt
só
frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és puhára pároljuk.
Egy kivajazott tepsibe rétegezzük a burgonyát és a káposztát, minden réteget meglocsolva tejföllel.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütjük (kb. 30 perc).
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: