top of page

Káposztás-burgonyás rakottas

Ez a rakott étel a káposzta és a burgonya harmonikus párosításával nyújt laktató és ízletes fogást, amely a család kedvence lehet.




Hozzávalók (4 főre):

  • 1 közepes fej bio fejes káposzta

  • 500 g bio burgonya

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 3 evőkanál napraforgóolaj

  • 200 ml tejföl

  • 100 g reszelt sajt

  • frissen őrölt fekete bors

  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika







Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk.

  2. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.

  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk.

  4. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, és puhára pároljuk.

  5. Egy kivajazott tepsibe rétegezzük a burgonyát és a káposztát, minden réteget meglocsolva tejföllel.

  6. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

  7. Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütjük (kb. 30 perc).

  8. Melegen tálaljuk.




Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:



bottom of page