A klasszikus rakott ételek újragondolva: a batáta édes íze tökéletes egyensúlyt ad a savanyú káposzta savasságához, egy rétegben sülve pedig igazán krémes lesz.

Hozzávalók (4 főre):
Savanyú káposzta: 0,6 kg
Batáta: 0,5 kg
Burgonya: 0,3 kg
Sárgarépa: 0,3 kg
Vöröshagyma: 1 fej
Fokhagyma: 2 gerezd
Tejföl: 200 ml
Őrölt fűszerpaprika: 1 teáskanál
Só, bors, köménymag
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát és a batátát hámozd meg, majd szeleteld vékonyra.
A savanyú káposztát ha túl savanyú, öblítsd át vízzel, majd nyomkodd ki.
A hagymát aprítsd fel, a fokhagymát reszeld hozzá, és pirítsd meg kevés olajon.
A sárgarépát reszeld le, és keverd a savanyú káposztához.
Egy tepsibe rétegezd a batátát, a káposztás keveréket, majd ismételd meg.
A tetejére kenj tejfölt, és süsd 180°C-on kb. 40 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Jó étvágyat kívánunk :)
Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán: