top of page

Savanyú káposztás batátás rakottas

A klasszikus rakott ételek újragondolva: a batáta édes íze tökéletes egyensúlyt ad a savanyú káposzta savasságához, egy rétegben sülve pedig igazán krémes lesz.




Hozzávalók (4 főre):

  • Savanyú káposzta: 0,6 kg

  • Batáta: 0,5 kg

  • Burgonya: 0,3 kg

  • Sárgarépa: 0,3 kg

  • Vöröshagyma: 1 fej

  • Fokhagyma: 2 gerezd

  • Tejföl: 200 ml

  • Őrölt fűszerpaprika: 1 teáskanál

  • Só, bors, köménymag

  • Olaj a sütéshez






Elkészítés:

  1. A burgonyát és a batátát hámozd meg, majd szeleteld vékonyra.

  2. A savanyú káposztát ha túl savanyú, öblítsd át vízzel, majd nyomkodd ki.

  3. A hagymát aprítsd fel, a fokhagymát reszeld hozzá, és pirítsd meg kevés olajon.

  4. A sárgarépát reszeld le, és keverd a savanyú káposztához.

  5. Egy tepsibe rétegezd a batátát, a káposztás keveréket, majd ismételd meg.

  6. A tetejére kenj tejfölt, és süsd 180°C-on kb. 40 percig, amíg a teteje aranybarnára pirul.


Jó étvágyat kívánunk :)


Szerezd be a hozzávalókat a Zöld Tanya online biopiacán:




bottom of page