top of page

Zellerkrémleves

Frissítve: 2020. jún. 7.

Ismét egy krémlevest szeretnénk nektek bemutatni, ami amellett, hogy egyszerű és gyorsan elkészül, nagyon finom is. Előnye még, hogy a zeller egy olyan zöldség, amit az év bármely szakában könnyedén be tudtok szerezni, akár a Zöld Tanyáról is. :)





Hozzávalók 4 főre:




Elkészítése:


A vöröshagymát feldaraboljuk és az olajon megpároljuk. (Amennyiben van otthon üveges párolt vöröshagyma, abból 2 kanállal beleteszünk az olajba.) Ezután rádobjuk a zúzott fokhagymákat.

A meghámozott zellert és krumplit felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymákhoz. Néhány percig együtt pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a szerecsendiót is hozzáreszeljük.

Amikor megfőtt a zeller, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, elkeverjük benne a tejszínt és botmixerrel pépesítjük. A kívánt állag eléréséhez vízzel hígítjuk.

Tálaláskor még egy kis füstölt sajttal meghintjük a tetejét!


Jó étvágyat hozzá!

bottom of page